OBČINE SAVINJSKE REGIJE

POLETNE POČITNICE ZA OTROKE, BREZ TELEFONA, ROGATEC, SAVINJSKA REGIJA

6. – 8. avgust 2024, Muzej na prostem in Dvorec Strmol Rogatec

MOJI POČITNIŠKI DNEVI V OSRČJU NARAVE BREZ ZASLONOV IN V ODNOSU S KULTURNO DEDIŠČINO MOJIH PREDNIKOV  PRIJAVNICA

»Počitnice brez telefona« so namenjene otrokom in mladostnikom med 10. in 14. letom. Z doživljajsko metodo pedagogike bomo razvijali žive odnose, aktivirali čutila, gradili zaupanje in pripadnost ter tako nadomestili uporabo mobilnih aparatov s pristno avtentično komunikacijo in sodelovanjem. Pri kreiranju programa in sami izvedbi programa sodeluje strokovna sodelavka in otroška psihologinja Andreja Križan Lipnik, univerzitetna diplomirana psihologinja, svetovalna delavka v vrtcu, mati štirih otrok, avtorica številnih knjig in izvajalka številnih predavanj ter sodelavci iz Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec. V Zavodu Rogatec v okviru Rokodelskega centra Rogatec vsakoletno organiziramo tabor rokodelstva, zato se lahko pohvalimo z dolgoletnimi izkušnjami izvedbe taborov/počitnic.

Največji slovenski muzej ljudskega stavbarstva v Sloveniji že trideset let obiskujejo šolske skupine. Navdušujemo jih z vodenimi ogledi, izvedbo doživljajsko etnografskih delavnic, prikazi rokodelstva, s programom Okusimo dediščino (ki je del učnega programa v delovnem zvezku za slovenščino v OŠ), tehničnimi dnevi in domačo kulinariko. Številna uspešna podjetja in turistične agencije so nam zaupala izvedbo Timbildinga (Krka, Sindikat zdravstva, Podoba, Vrtec Radenci, Educa…). Vse programe, storitve in ostale aktivnosti izvajamo zaposleni Zavoda Rogatec, ki se nenehno izobražujemo ter s pomočjo zunanjih strokovnjakov (Pokrajinskim muzejem Celje, kustosi in pedagogi, OŠ Rogatec, Knjižnico Rogaška Slatina…).

 

Prijavnice so na voljo tukaj. Izpolnjeno prijavnico lahko posredujete po e-pošti ali jo osebno prinesete na Zavod Rogatec. Prav tako sprejemamo prijave na mail: info@rogatec.si do zapolnitve prostih mest. Zaradi kvalitete izvedbe programa sprejmemo največ 14 otrok.

Cena programa znaša 150 € po otroku in vsebuje vse aktivnosti, spanje, obroke, izdelke, ki so navedeni v programu.

V Muzeju na prostem Rogatec in v Dvorcu Strmol Rogatec bo z angažirano ekipo zaposlenih potekal sedež naših počitniških dni. Otroci bodo nastanjeni v novo urejenih apartmajih Pubyland v trgu Rogatca. Pri snovanju programa in ob samem poteku počitnic nam bo v pomoč naša zunanja sodelavka, psihologinja Andreja Križan Lipnik.

 

 

 

vir: rogatec.si