Prerojeni Žan Košir je pripravljen kot že dolgo ne - savinjska.info

Prerojeni Žan Košir je pripravljen kot že dolgo ne

Deskar Žan Košir, po številu kolajn na olimpijskih igrah najuspešnejši moški predstavnik v zimskih športih, nestrpno pričakuje začetek svetovnega pokala, ki se bo konec tedna s tekmama v obeh alpskih disciplinah začel v Rusiji. Tržičan zdravstvenih težav nima več, tako da prve tekme čaka pripravljen, tako telesno kot mentalno. Trenutno pripravljenost primerja s svojimi najboljšimi sezonami, tudi tisto, v kateri je postal zmagovalec svetovnega pokala.

Stoodstotno take pripravljenosti še nimam oziroma je glede na leta niti ne morem imeti, sem pa se ji zelo približal. Zaradi odlične telesne pripravljenosti sem lahko poleti tudi več treniral na snegu in lahko rečem, da sem zelo dobro pripravljen. To kažejo tudi primerjave z drugimi na treningih. Moji časi so bili odlični, na vseh primerjalnih vožnjah sem doživel le en poraz. Meril pa sem se skoraj s polovico tistih, ki merijo na najvišja mesta. Z Bolgarom Radoslavom Jankovom, Francozom Sylvainom Dufourjem, Italijani in našimi,” je razlog za optimizem navedel aktualni olimpijski podprvak, ki pa vendarle opozarja na eno stvar.

“Res je, da smo se v glavnem primerjali na lepih progah in da nas je večinoma spremljalo lepo vreme, kar meni neizmerno ustreza. Z vremenom sem imel srečo tako na pripravah v Argentini, kjer sem bil prvič, kot nazadnje v Italiji, v Belgiji smo trenirali v dvorani, edino na Finskem je bilo bolj megleno. Vprašanje je, kako bi bilo na treningih, če bi bila slaba vidljivost in bi bile proge razrite. Če je tako, potem jaz avtomatično stopim s plina, saj se bojim, da bi se mi vrnile bolečine v hrbtu. Z zavoro pa ne moraš biti hiter,” je razlog, zakaj si želi čim več lepega vremena na 14 posamičnih tekmah v sezoni, med katerimi pa večjega tekmovanja letos ni, obrazložil Košir, ki letos na pripravah ni imel trenerske spremljave, po dolgih letih je bil spet volk samotar.


Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR: ZURNAL24.SIAVTOR:T. M., STA – FOTO: EPA

X