Pašta s kremasto paradižnikovo omako - savinjska.info

Pašta s kremasto paradižnikovo omako

Življenje je kombinacija čarovnije in pašte. Tokrat pašte s kremasto paradižnikovo omako, ki je zelo preprosta za pripravo. Vse, kar potrebuješ, je 40 minut časa in ljubezen, ki jo boš prenesel v to jed. Recept zajema tudi recept za klasično paradižnikovo omako, ki jo lahko uporabiš tudi za druge jedi (lazanja, pizza …).

SESTAVINE: 
Klasična paradižnikova omaka:
* 1 žlica olja
* 1 manjša narezana čebula
* 1 strok česna
* 1 pločevinka paradižnika v koščkih
* 1/4 žličke soli
* 1/4 žličke popra
* 1/4 žličke kumine
* 1/4 žličke paprike v prahu
* 1/4 žličke provansalskih zelišč
Kremna paradižnikova omaka:
* klasična paradižnikova omaka, od zgoraj
* 3–4 žlice indijskih oreščkov
* 125 ml vode
* 1/4 žličke soli 
Za pašto:
* 280 g testenin
* olje
* 1 srednja bučka
* 1 žlica listov svežega timijana
* 6 češnjevih paradižnikov, prerezanih na pol
* 2 pesti sveže špinače

OPIS POSTOPKA: Klasična paradižnikova omaka: V večji posodi segrej žlico olja. Dodaj čebulo, česen, sol in poper. Praži nekaj minut.

V posodo dodaj paradižnik v koščkih, kumino, papriko v prahu in provansalska zelišča. Pokrij in kuhaj okoli 20–30 minut.

Kremna paradižnikova omaka: V blender dodaj indijske oreščke, klasično paradižnikovo omako, vodo in sol. Zmešaj, nato postavi na stran.

V večjo posodo dodaj vodo in sol, zavri. Dodaj testenine in jih skuhaj po navodilih, navedenih na embalaži. Med tem, ko se testenine kuhajo, vzemi večjo ponev in ji dodaj nekaj olja. Dodaj bučke, češnjeve paradižnike in praži nekaj minut. Nato dodaj še svežo špinačo in liste svežega timijana.

Testenine in kremno paradižnikovo omako zmešaj skupaj, nato postavi jed na krožnike. Dodaj popraženo zelenjavo in posuj jed z nekaj listi svežega timijana.